En ny Verdensmester fra Geithus IL

Under det 1. Studentmesterskapet for hurtigløp på skøyter i Zakopane (Polen) i uken før jul gikk Martin Bjertnes inn til 2 Gull!

På 1. Dag 1500m ble det første utenfor pallen for Martin, tiden 1.54.08 var 3,8 sekunder bak vinneren. Espen Tveit, Herkules blei andre man på denne distansen. Dag 2 var det 1000 og 5000, men Martin gikk bare 5000, og her kom hans første medalje i dette VMet, og gikk inn til sølv på 5000, tiden blei 7.04,59, 6,1 sekunder bak Jan Szymanski (Polen).  Det er et hardt program under disse leken og dag 3 gikk Martin 10 000. Her var han en av favorittene til Gull, og det holdt helt inn! Med ny PB gikk han inn til en overlegen seier 14.20,50, og vant med 12,45 sekunder. Mesterskapet ble avsluttet med lagtempo og skulle også Martin gå. Her ble det gull igjen! Bra jobba Martin.

For øvrig hadde Geithus med Edel Therese Høiseth som lagleder for Norge.