LM i Tønsberg

Geithus klarte å gjøre seg bemerket på LM i år også.  Alle løperne gjorde gode prestasjoner under vanskelige forhold. Spesielt gledelig var det med de som klarte å ta medaljer, men også gjorde Helene en fremragende jobb, hun satte pers!

Helene lå akkurat på kanten for å bli tatt ut til å delta i LM, fikk tillit og svarte virkelig godt på dette. Helene klarte å gå inn til 17. plasser 500 og 1500 og 18. Plass på 1000 meter i jenter 12 år.

I gutter 13 år var Jan-Erland og Sondre, Sondre overrasket med en meget sterk 500 meter, og gikk inn til bronse på 500, Jan-Erland som ikke er en utpreget sprinter, gikk inn til en strålende 11. plass på denne distansen, senere på dagen som var fylt av regnvær og mye vind, gikk disse gutta 1000 meter og der var nok Sondre litt mindre sprek og her blei det 5. plass ca 3,5 sekunder unna pallen. Jan-Erland fulgte opp med en god 12 plass her.  Søndag gikk Jan-Erland inn til en kjempe sterk 9. Plass, Han taklet forholdene utmerket og gikk fort på de krevende forholdene på Søndag. Sondre gikk her inn til en 5. Plass 2 sekunder bak sølv.

Bjørnar gikk i klasse 14 år, og fikk 18. Plass på 500, var nok særdeles uheldig med vind på 500, 19. på 1000, og 18. på 1500 søndag.

Veronika og Amalie i jenter 15 år, gikk 3 sterke løp. Hard konkurranse i denne klassen, spesielt av en trippel fra Leinstrand. Veronika gikk inn til 5. plasser på alle distansene. Amalie fulgte opp med sjuende plass på 500, 8. på 1000 og 9. på 1500.

I klassen gutter 16 år hadde vi med Christer og Per Olav. Per Olav dro virkelig i på 500, da Christer var uheldig å ”vælva” i siste indre på 500, og gikk seg inn til en overraskende sølv medalje. Etter Junior VM uttatte Henrik Rukke. Christer tok revansje på 1000 seinere på dagen og gikk inn til sølv på denne distansen. Her blei det en sur 4. Plass på PerJan.  Dag 2, stilnet vinden, og det var 3,5 varmegrader, men fortsatt bløt is. Nok en gang var Christer uheldig og tuppet med den ene skøytetuppen ned i isen og datt så lang han var, på første 100. Per Olav gikk er inn til en Bronse.

Gratulerer alle løpere med gode prestasjoner.

Det var litt kjedelig for vår løpere som liker å gå lengre distanser at 3000m blei avlyst pga at isen gikk i oppløsning. Vi får bare håpe at den blir arrangert ved en senere anledning denne vinteren.